Aannemer-Heemstede-logo-nieuw

Vloerverwarming Heemstede

Behoefte aan vloerverwarming Heemstede? Wij helpen u graag om dit te verwezenlijken. U zult het vast wel eens hebben gehad tijdens de winter. U loopt met uw blote voeten of met uw sokken over de vloer en de vloer voelt bijzonder koud aan. De rillingen lopen gelijk over uw rug, zo koud voelt de vloer aan. Vooral bij tegels, maar ook bij laminaatvloeren, kunt u de kou soms door de vloer voelen. Dat is niet alleen niet fijn, maar het betekent ook dat de warmte via uw vloer uw woning verlaat en dat de kou, al dan niet via de kruipruimte, omhoog kan trekken. Dat voelt niet alleen onaangenaam, maar het zorgt er ook voor dat u meer moet stoken binnen uw woning.

Hoe meer u moet stoken om het woonklimaat aangenaam te houden, hoe hoger uw energierekening zal zijn. Gelet op de onzekere tijden waarin we leven, waarin de prijzen van gas de pan uit lijken te rijzen en we allemaal zitten te wachten op een daling, snappen we maar al te goed dat u op zoek bent naar manieren om te besparen op uw energierekening. Een vloerverwarming Heemstede kan u hierbij helpen. Zo voelt de vloer niet alleen fijner aan, maar het voorkomt ook dat uw woning te veel warmte verliest. Hierdoor hoeft er minder gestookt te worden. Zie een vloerverwarming Heemstede daarom als een investering die zichzelf in de loop der jaren terug zal verdienen. Een vloerverwarming Heemstede behoort tot onze specialiteiten. Bekijk hieronder wat er mogelijk is.

Ga snel naar

Wat is vloerverwarming en hoe werkt het?

Eigenlijk spreekt het concept redelijk voor zich. Bij vloerverwarming zorgt een verwarming onder de vloer voor warmte. Stel dat uw tegels in huis hebt. Tijdens de winter zult u vast wel gemerkt hebben dat deze tegels bijzonder koud aanvoelen. U voelt de kou spontaan door uw hele lijf. Een vloerverwarming voorkomt koude voeten. Hierbij zorgt de cv-ketel er voor dat warm water door leidingen onder de vloer wordt gepompt. Hierdoor voelt uw vloer niet alleen fijner aan, maar de warmte van de vloerverwarming stijgt op en verspreid zich door uw woning. Dit leidt tot een fijner woonklimaat. Bijkomend voordeel is dat deze vorm van verwarming zuiniger is qua energie in vergelijking met radiatoren.

Wat zijn de pluspunten van vloerverwarming in Heemstede?

Het mooie aan vloerverwarming Heemstede is dat het een investering is die zichzelf in de loop der tijd terug zal verdienen. Dat zijn de betere investeringen, toch? Dit komt omdat vloerverwarming, zoals we hierboven al vertelden, energiezuiniger is in vergelijking met radiatoren. Dit levert u lagere energiekosten op, maar daarnaast hoef u ook minder te stoken om het woonklimaat aangenaam te houden. De gemiddelde besparing die u dit oplevert is 10% tot 15% op uw stookkosten. Mooi meegenomen, toch? Plus dat u ook nog eens altijd warme voeten hebt tijdens de winter.

De warmte die geleverd wordt door de vloerverwarming stijgt na verloop van tijd op. Hierdoor draagt vloerverwarming Heemstede bij aan een fijner woonklimaat, vooral tijdens de winterse maanden van het jaar. Dit leidt tot een stijging van het algehele wooncomfort dat u ervaart. Bovendien is het handig dat het mogelijk is om vloerverwarming te plaatsen onder vrijwel alle type vloeren. Laten we tot slot niet vergeten dat een vloerverwarming Heemstede een positief effect heeft op de waarde van uw woning. Dat is mooi meegenomen als u binnen enkele jaren wilt verhuizen. De vloerverwarming maakt radiatoren overbodig, waardoor er meer ruimte binnen uw woning ontstaat.

Nadelen vloerverwarming

Er kleven natuurlijk ook nadelen aan vloerverwarming:

Welke type vloerverwarming zijn er?

Naast dat vloerverwarming geplaatst kan worden onder vrijwel alle soorten vloeren, heeft u ook de keuze als het gaat om het type vloerverwarming waar u voor kiest. Wellicht heeft u al zelf een soort vloerverwarming op het oog, maar het is ook mogelijk dat u nog twijfelt over wat de beste keus is voor uw woning. In dat geval kun u altijd bij ons terecht voor deskundig advies. We helpen u graag. Hieronder vertellen we u meer over de varianten vloerverwarming waar u voor kunt kiezen. U kunt kiezen voor traditionele vloerverwarming, maar ook elektrische vloerverwarming en droogbouw behoren tot de mogelijkheden.

1. Traditionele vloerverwarming

De meest gekozen variant is traditionele vloerverwarming. Het heet niet voor niets traditioneel, ten slotte. Bij deze variant wordt een systeem van leidingen in de vloer geplaatst. Wordt dit geplaatst bij een nieuwbouwwoning, dan wordt het geheel vervolgens afgestort met een dekvloer. In het geval van een bestaande woning kunt u de leidingen laten frezen in de vloer door onze specialisten. Bij deze variant zijn radiatoren niet meer nodig en kunt u dus een hoop ruimte binnen uw woning besparen.

Sloopwerkzaamheden

2. Elektrische vloerverwarming

Naast een traditionele vloerverwarming heeft u tegenwoordig ook de optie om te kiezen voor een elektrische vloerverwarming. Dit is een investering die met lagere kosten gepaard gaat en daarom interessanter voor diverse huishoudens. Dit is een uitstekende vorm van bijverwarming voor bijvoorbeeld uw keuken, de badkamer of het toilet. Een groot voordeel van een elektrische vloerverwarming is dat het snel opgewarmd is. Een elektrische vloerverwarming is opgebouwd uit dunne matten die bovenop de dekvloer te plaatsen zijn. Dit zorgt voor een minimale verhoging en neemt weinig ruimte in beslag. Dit voorkomt ook dat er in de dekvloer gefreesd hoeft te worden.

Na-de-verbouwing

3. Droogbouw

Daarnaast kunt u kiezen voor droogbouw. Dit is een vaak gekozen alternatief als er een zandcementvloer aanwezig is binnen uw woning. Daarnaast zien we dat dit geregeld een optie is voor oude woningen. Een groot voordeel van droogbouw is het feit dat beton of cement niet nodig is. Dit is een gemakkelijk te plaatsen systeem dat bovendien weinig weegt. Ook droogbouw kunnen wij voor u plaatsen. Wat voor type vloerverwarming u ook kiest, u bent bij ons hiervoor aan het juiste adres.

Tijdens-de-verbouwing

Vrijblijvende offerte?

In welke vloeren kunt u vloerverwarming plaatsen?

Hierboven vertelden we u al dat vloerverwarming geplaatst kan worden onder vrijwel ieder type vloer. Hierbij zijn een aantal elementen van belang. U zoekt een vloer waaronder een vloerverwarming kan, maar het type vloer dient ook de warmte zo optimaal mogelijk te geleiden. Op die manier haalt u meer uit uw vloerverwarming. Daarom is een betonvloer of gietvloer een goede optie. Daarnaast behoren keramische tegels tot de beste alternatieven van dit moment. Weinig materialen geleiden warmte beter.

PVC is tevens een goede optie. Dit komt omdat dit materiaal dun is, waardoor het de warmte beter geleidt. Hetzelfde geldt voor tapijt, waarbij aangeraden wordt om te kiezen voor een antistatisch en laagpolig tapijt. Vinyl is ook een mogelijkheid, maar hierbij dient u wel te kiezen voor vinyl dat goed kan omgaan met warmte. Ook onder laminaat kan een vloerverwarming geplaatst worden, mits het laminaat niet dikker is dan 8 mm. Anders verliest u te veel van de warmte. Tot slot kan een vloerverwarming onder een houten vloer aangebracht worden, maar hierbij dient het te gaan om een houten vloer met dunne planken die op de dekvloer verlijmd is. Eikenhout is uw beste optie.

Vloerverwarming zelf aanleggen of uitbesteden?

Wij raden u aan om vloerverwarming altijd te laten leggen door een vakman. Voor ons is vloerverwarming leggen dagelijkse kost waardoor we snel en vakkundig te werk gaan. Bovendien kunt u rekenen op een goede garantie. Mocht er in de loop der tijd iets mis zijn of een lekkage ontstaan, kunnen wij dat kosteloos voor u repareren. Wanneer u uw vloerverwarming zelf legt, heeft u geen garanties.

Vloerverwarming Heemstede online beoordelingen

Als je op zoek gaat naar iemand die vloerverwarming Heemstede voor je kan plaatsen, ga je niet over één nacht ijs. Je wilt zeker weten dat je te maken hebt met een specialist. In dat geval zit je bij ons goed. Kijk gerust eens rond op onze website om te ontdekken wat voor projecten wij in het verleden tot een goed einde hebben gebracht. Daarnaast heb je hierboven al kunnen lezen dat er bij ons veel mogelijk is op het gebied van vloerverwarming. Bijkomend voordeel is dat we in de voorbije jaren vele tevreden klanten hebben gehad. Dit kun je onder meer lezen in de online reviews over ons bedrijf. Vloerverwarming plaatsen behoort tot onze specialiteiten. Word jij ook één van onze tevreden klanten?

Vloerverwarming Heemstede offerte

Vloerverwarming is één van die dingen waarvan u de meerwaarde vooral ontdekt tijdens de winter. Waar u voorheen last had van koude voeten, behoort dat nu tot het verleden. Bovendien merkt u dat u minder hoeft te stoken om een aangename temperatuur binnen te behouden. We horen het vaak van mensen die verhuisd zijn naar een woning zonder vloerverwarming: ze weten pas wat ze missen als ze het niet meer hebben. Twijfel daarom niet langer en kies voor een vloerverwarming Heemstede. Er zijn veel mogelijkheden en passende oplossingen te vinden voor ieder budget. Ontdek onze scherpe tarieven en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan via onze website. Op zoek naar deskundig advies? Neem dan contact met ons op voor meer info.

Aannemer Heemstede

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.