Aannemer-Heemstede-logo-nieuw

Draagmuur verwijderen Heemstede

Bent u van plan om een draagmuur verwijderen Heemstede? In dat geval kunt u bij ons terecht. Wij zijn een alles in één aannemer die u in kunt schakelen voor het in goede banen leiden van diverse soorten bouwprojecten. Het verwijderen van een draagmuur behoort tot onze specialiteiten. Hierbij kan het gaan om de draagmuur van een nieuwe woning, maar het is ook goed mogelijk dat u van plan bent om uw oude woning te renoveren.

Een draagmuur weghalen is een goede manier om een ruimte te vergroten en een meer open leefruimte te doen ontstaan. Het verwijderen van een draagmuur is een lastige klus die u niet zomaar even zelf uitvoer. Hiervoor kunt u het beste een specialist inschakelen. Wij zijn die specialist. Laat daarom een draagmuur verwijderen Heemstede door ons uitvoeren.

Ga snel naar

Wat houdt een draagmuur verwijderen in?

Een draagmuur is een belangrijk onderdeel van de constructie van uw woning. Zoals de naam van dit type muur al aangeeft, heeft een draagmuur een dragende functie binnen jouw pand. Deze muur draagt onder meer andere muren, vloeren of een dak. Om deze redenen kan een draagmuur niet zomaar verwijderd worden. Dit zou leiden tot een instorting van de constructie.

Daarom laat u een draagmuur verwijderen Heemstede over aan een specialist. Wij weten hoe we hierbij te werk moeten gaan, onder meer dankzij onze jarenlange ervaring op dit gebied. Bij het verwijderen van een draagmuur zullen stalen balken geplaatst worden zodat muren, vloeren of eventueel daken hierop kunnen rusten. Zonder deze stalen balken is instorting van uw woning een reëel scenario. Zijn er muren binnen uw woning die geen dragende functie vervullen? Die kunnen eenvoudiger gesloopt worden. Natuurlijk kunnen wij u ook hierbij helpen. Weet u niet zeker of een wand een draagmuur is of niet? Er zijn manieren waarop u een draagmuur kunt detecteren.

Hoe herkent u een draagmuur

Stel dat u van plan bent om een muur te verwijderen. Dit kunt u niet zomaar doen, want u loopt het risico dat u te maken heeft met een draagmuur. Maar hoe herkent u dit? Dat kan op verschillende manieren. Ten eerste kunt u er voor kiezen om de bouwtekening te bekijken. Hierop dient aangegeven te worden wat de draagmuren van uw woning zijn. Daarnaast is de dikte van de muur een goede indicator van het feit of er sprake is van een draagmuur of niet. Als een muur dikker is dan 10 cm, is de kans groot dat de muur dragend is. Muren smaller dan 10 cm zijn over het algemeen niet dragend.

U kunt er ook voor kiezen om de muur te volgen. Hierbij bekijkt u de situatie boven de muur. Ziet u bijvoorbeeld dat muren of balken rusten op de muur. Dan weet u genoeg en kunt u checken dat u te maken heeft met een draagmuur. Dit is ook het geval als de muur tot in de kruipruimte door loopt. Tot slot kunt u met behulp van een klop op de muur controleren of een muur dragend is of niet. Het geluid dat u hoort zal u een goede indicatie geven of een muur een draagmuur is of niet. Dragende muren hebben een massief geluid terwijl niet dragende varianten juist een hol geluid hebben. Weet u het niet zeker? Wij kunnen het voor u controleren.

Draagmuur verwijderen Heemstede: waarom kiest u hiervoor?

Er kunnen diverse redenen zijn waarom u kiest voor een draagmuur verwijderen Heemstede. Alhoewel een draagmuur een belangrijke functie vervult binnen een constructie, kan er alsnog voor gekozen worden om deze muur te verwijderen. Ten eerste kan hiervoor gekozen worden omdat u als inwoner van een huis de behoefte voelt om de leefruimte meer open te maken. Zo kan het zijn dat er een draagmuur tussen de woonkamer en de keuken te vinden is. Haalt u deze muur weg, dan voelt uw huis meer open en is het bijvoorbeeld mogelijk om een grote open keuken te doen ontstaan. Veel mensen kiezen hiervoor. Wilt u een draagmuur verwijderen Heemstede om deze reden, dan kunt u hiervoor bij ons terecht.

Een andere reden waarom mensen kiezen voor een draagmuur verwijderen Heemstede is dat ze twee slaapkamers willen omtoveren tot één grote slaapkamer. Mensen schakelen onze diensten hier geregeld voor in, bijvoorbeeld omdat hun kinderen uit huis zijn en zij nu het beste moment vinden om twee kamers om te toveren tot één grote kamer. Tot slot is de meest genoemde reden om voor een draagmuur verwijderen Heemstede te kiezen om op zolder een grotere ruimte te doen ontstaan. Vooral bij oudere woningen is de zolder nog wel eens opgedeeld in twee secties. Het verwijderen van de muur zorgt voor een mooie open en grote zolder. Overweegt u nu ook om te kiezen voor een draagmuur te verwijderen in Heemstede? Kies voor Aannemer Heemstede.

Vrijblijvende offerte?

Waarom U voor ons kiest?

Het grootste voordeel van ons bedrijf is dat we een alles in één oplossing zijn voor diverse bouwprojecten, waaronder het verwijderen van een draagmuur. Wij hebben de specialisten hiervoor in huis en daarnaast hebben onze vakmensen vele jaren aan ervaring als het gaat om het weghalen, gedeeltelijk of niet, van een dragende muur. Niet alleen kunt u bij ons terecht als u woont in Heemstede, maar ook helpen wij u als u woont in omliggende plaatsen zoals Vijfhuizen, Schalkwijk, Haarlem, Aerdenhout, Hoofddorp, Bentveld, Zandvoort, Elsbroek, Hillegom, Nieuw-Vennep en Lisse bijvoorbeeld. Wij doen dit tegen scherpe tarieven, terwijl de kwaliteit van het werk dat wij leveren buiten kijf staat. Ons bedrijf beschikt over de juiste certificaten. We weten precies welke materialen en machines nodig zijn om deze klus tot een goed einde te volbrengen.

Hoe gaat een draagmuur verwijderen Heemstede in zijn werk?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo ook als het gaat om een draagmuur verwijderen Heemstede. De muur draagt iets, en het is deze draagkracht waarvoor vervanging gevonden moet worden. Veelal gebeurt dit met behulp van balken. Daarom denken we ten eerste na over wat er gesloopt gaat worden. Gaat het om de gehele muur of alleen een stuk? Waarom wordt de muur verwijderd? Gebaseerd op ons vooronderzoek kunnen we tevens een accurate offerte maken, zodat u beter weet wat u kunt verwachten qua kosten.

Als een plan van aanpak is opgesteld, is het tijd om een vergunning aan te vragen. Dit is nodig als u een draagmuur wilt laten verwijderen. Volgens de wet moet u altijd een vergunning aanvragen als een bouwproject te maken heeft met het aanpassen van de constructie van uw woning. Gezien het belang van de draagmuur voor de constructie van uw woning is het niet meer dan logisch dat een vergunning aangevraagd moet worden. Als onderdeel hiervan zal een constructieberekening gemaakt moeten worden. Deze berekening kunnen wij voor u uitvoeren. Zo kan het project veilig uitgevoerd kan worden.

Na de voorbereidingen en de administratie taken van het aanvragen van een vergunning, kan er begonnen worden met het verwijderen van de dragende muur. Om de dragende kracht van de muur over te nemen, zullen er verticale stalen balken geplaatst worden tijdens het verwijderen van de muur. Hiervoor wordt voorafgaand een plan opgesteld. De stalen constructie dient in feite als draagmuur. Hierna kan begonnen worden met het definitief verwijderen van de draagmuur.

Draagmuur verwijderen Heemstede: helemaal of gedeeltelijk?

Als u een draagmuur wilt laten verwijderen, kunnen wij er voor zorgen dat deze muur in zijn geheel verwijderd wordt. Maar het is mogelijk dat u iets anders voor ogen heeft, bijvoorbeeld een doorloop. In dat geval kunt u er voor gekozen worden om de draagmuur maar gedeeltelijk te verwijderen. Aangezien we hierbij alsnog te maken hebben met veranderingen aan de constructie voor uw woning, zal ook hiervoor een vergunning aangevraagd moeten worden en een constructieberekening moeten worden gemaakt. Zo weten we niet alleen dat alles veilig uitgevoerd kan worden, maar het geeft ons ook een beeld van wat exact gesloopt moet worden en hoe zwaar de overgebleven delen van de muur belast kunnen worden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.

Voordelen draagmuur laten verwijderen door Aannemer Heemstede

Het grootste voordeel van ons bedrijf is dat we een alles in één oplossing zijn voor diverse bouwprojecten, waaronder het verwijderen van een draagmuur. Wij hebben de specialisten hiervoor in huis en daarnaast hebben onze vakmensen vele jaren aan ervaring als het gaat om het weghalen, gedeeltelijk of niet, van een dragende muur. Niet alleen kunt u bij ons terecht als u woont in Heemstede, maar ook helpen wij u ook, als uw woont in omliggende plaatsen zoals Vijfhuizen, Schalkwijk, Haarlem, Aerdenhout, Hoofddorp, Bentveld, Zandvoort, Elsbroek, Hillegom, Nieuw-Vennep en Lisse bijvoorbeeld. Wij doen dit tegen scherpe tarieven, terwijl de kwaliteit van het werk dat wij leveren buiten kijf staat. Ons bedrijf beschikt over de juiste certificaten. We weten precies welke materialen en machines nodig zijn om deze klus tot een goed einde te volbrengen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Dankzij onze vele jaren aan ervaring op het gebied van specialistische klussen zoals het verwijderen van draagmuren, kunt u altijd bij ons terecht voor deze taak. Wij zijn een aannemer en specialist in één, waardoor we voor diverse bouwprojecten in te schakelen zijn. Ook taken zoals schilderen, stucen en het plaatsen van vloerverwarming kunt u aan ons overlaten. Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan via onze site gratis en compleet vrijblijvend een offerte aan. Voor meer info is het ook mogelijk om contact met ons op te nemen.

Aannemer Heemstede

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.